ITUBE

Maart - april - mei 2022

ITUBE

 

ITube is een project waar de virtuele en de reèˆle wereld in elkaar overvloeien. 

 

In het project werkten we vanuit de cross-over van technologie, filosofie en kunst en onderzochten we de stereotiepe beeldvorming die ontstaat bij het gebruik van sociale media. Wat is de impact van sociale media, hashtags en pixels op onze identiteit?

We experimenteerden met fotografie, zeefdruk, audio, beeldmanipulatie & VJ-ing. 

In 3 steden stelden we een diverse groep deelnemers samen en werkten in Het S.M.A.K., Wiels en cultuurcentrum Brugge. De deelnemers stelden een anoniem profiel op van zichzelf. Hiermee gingen de deelnemers uit de andere stad aan de slag en creëerden in grafische en fotografische ateliers een nieuw beeld van deze persoon. De deelnemers ontmoetten elkaar en gingen in dialoog met hun gevormde ‘alter-ego’. 

Via multimediatechnologie en digitale manipulatie werd een interactie opgezet tussen de deelnemer en zijn nieuw gecreëerd alter-ego.

Een architecturale opstelling met meerdere schermen wordt het eindresultaat en toont een compilatie van beelden. Deze installatie reist rond naar Brussel, Gent en Brugge.

 

Na Cultuurcentrum Brugge en SMAK Gent wordt de installatie een laatste keer opgebouwd in WIELS Brussel. Op woensdag 7 december openen we om 11u in aanwezigheid van de Brusselse deelnemers. Die avond is het ook nocturne vanaf 18u. De installatie is nog te zien tot 8 januari 2023, Auditorium Wiels.

 

In samenwerking met het Cultuurcentrum BruggeS.M.A.K. en WIELS.

Met steun van de Vlaamse Overheid