KADEKETTEN & ZEEZOTTEN


Februari 2015 - juni 2015

 

Een filmisch portret van 2 havenwijken

 

De documentaire '70 mijl in vogelvlucht' is het resultaat van het kunsteducatief project 'Kadeketten en Zeezotten'. Kinderen van Brussel en kinderen van Zeebrugge brachten hun (haven)buurt in beeld aan de hand van filmische portretten van buurtbewoners. Gedurende 4 maanden werkten de kinderen van het zesde leerjaar van de Leidstar School in Laken en van de school Roezemoes in Zeebrugge samen aan een documentaire film.

Begeleid door filmmakers Kobe Wens en Fairuz kregen ze eerst filmtechnieken en interviewtechnieken aangeleerd. Daarna trokken ze erop uit om het verhaal van hun personages in beeld te brengen. Beide klassen hielden contact met elkaar, bezochten elkaar, leerden elkaar beter kennen.

Het resultaat is een prachtige documentaire die illustreert hoe de kinderen hun leefomgeving, slechts 70 mijl van elkaar verwijderd, zien. Fundamenteel anders, maar toch verrassend gelijk.

 

 

Dit project ging door te zeebrugge - laken met de steun van Vlaanderen en stichting Koningin Paola. In samenwerking met Leidstar school Laken, Roezemoes Zeebrugge, Kobe Wens en Fairuz Ghammam