KRIKRAK KOSTUUMPARADE VORMENSTORM

 

September – november 2023

KRIKRAK

Drie klasgroepen gingen aan de slag met elk een andere festivalplek van Krikrak: het Gruuthusemuseum, de Stadsschouwburg en

het Concertgebouw. Geïnspireerd door de gebouwen en de Duitse Bauhaus-kunstenaar Oskar Schlemmer ontwierpen de leerlingen kostuums die ze presenteren aan het grote publiek tijdens een optocht in de stad. 

 

Het project ging van start met een onderzoek in de cultuurhuizen. Er werden geluiden opgenomen en gemonteerd tot een klankband. Geïnspireerd door de gebouwen maakten de leerlingen samen met de Batterie kostuums met vilt en naaimachines.

 

Gekleed in de zelfgemaakte kostuums en geïnspireerd door het ballet van Oskar Schlemmer experimenteerden de leerlingen met beweging en dans. Onder begeleiding van choreograaf Maud Tielemans werkten de klassen samen een speelse choreografie uit in de stad. In House of Time timmerden de kinderen met hout paspoppen in elkaar om hun kostuumstukken op te presenteren.

 

Deelnemende basisscholen: het Kleurenpalet (6de leerjaar) en de Frères (5de leerjaar A en B)

Dit project gaat door in Brugge in opdracht van Brugge Plus

In samenwerking met basisschool het Kleurenpalet (6de leerjaar) en de Frères (5de leerjaar A en B) en met Choreograaf Maud Tielemans

Cultuurhuizen: Cultuurcentrum BruggeMusea BruggeConcertgebouw BruggeHouse of Time,