LETTERGREEP 2

november 2016 - februari 2017

 

Een grafische ‘coup’ op de Nederlandse taal

 

35 jongeren uit twee OKAN klassen (Roeselare en Kortrijk) werden wegwijs gemaakt in hun bibliotheek en gingen op zoek naar een stukje poëzie dat hen aansprak.

3 illustrators leiden hen binnen, in de wereld van illustratie. De deelnemers doorgronden een stukje poëzie en gaven hun verbeelding vorm. In een uitgebreid grafiek atelier, onder begeleiding van de grafische kunstenaars van de Batterie kwamen ze tot zeer verrassende resultaten. Op de inhoud van de tekst wordt een typografisch en grafisch antwoord geboden. Met Lettergreep  worden jongeren die nog niet lang in België wonen, via beelden  in contact gebracht met de Nederlandse taal. 
Ze leren de plaatselijke bibliotheek leren kennen en worden op ongedwongen wijze geprikkeld om zich verder te verdiepen in het Nederlands. De gekozen teksten en poëzie, de typografische verwerking en de grafische illustraties van de deelnemers werden gebundeld in een mooi uitgegeven dichtbundel.

 

 

Dit project ging door te kortrijk - roeselare met de steun van het Vlaams Fonds voor de letteren.

Een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Kortrijk en Okan Drie Hofsteden, Open kenniscentum ARhus, Okan Roeselare (MSKA), Klaas Verplancke en Nina Vandeweghe.