COMMOTIE I

april 2016 - december 2016

 

een experimentele performance met klank, beweging en visuals

 

Met commotie stappen we met een groep jongeren het podium op! We gaan op onderzoek en ontwikkelen een voorstelling waarbij beweging, klank en beeld elkaar raken, prikkelen en versterken.
We leiden de jongeren binnen, in de wereld van muziek en klankbeleving en ontwikkelen met hen een experimentele klankband. Het wordt een aftasten van het bekende en het ontdekken van het onbekende om te eindigen in de creatie van een eigen actuele compositie.
De compositie vormt het uitgangspunt voor een aantal ateliers rond beweging. Met zeer minieme maar weldoordachte bewegingen ontwikkelen de jongeren een live-performance die opgevoerd wordt voor publiek. Ook de kostuums hiervoor worden door de deelnemers zelf ontworpen. Met animaties en visuals vertalen de jongeren klank in beeld. Het resultaat is een boeiende podium-productie waar de jongeren zelf op de planken staan, maar ook het hele productieproces mee bepalen.

De klank, beweging en projecties komen samen in een experimentele performance die opgevoerd wordt in het Entrepot Brugge op 2 december 2016.

 

Dit project ging door te Brugge In opdracht van OCMW Brugge, vrijetijdsparticipatie en met ondersteuning van de Nationale Loterij. In samenwerking met Yentl de Werdt en Remco Janszen.