KRIKRAK

september - oktober - november 

Scholenproject KRIKRAK 

Schoolproject in het kader van het familiefestival Krikrak

 

Krikrak nodigde scholen uit om aan de slag te gaan met de vraag: Hoe kunnen we de pleintjes voor de Brugse cultuurhuizen speelser en aantrekkelijker maken voor het jonge publiek?

 

In september en oktober namen drie Brugse basisscholen elk een speelplek van Krikrak onder handen. Onder begeleiding van de Batterie werden het Rode Zoekspeelhuis (Concertgebouw), het Kleurrijk Kunstenpaleis (Gruuthusemuseum) en het Gouden Fluweeltoneel (Koninklijke Stadsschouwburg) onder de loep genomen.

Eerst werden alle hoeken en kanten van het cultuurhuis onderzocht tijdens een rondleiding. Na nauwkeurige opmetingen werd het gebouw nagemaakt in het klein. Vervolgens dachten de leerlingen na over hoe ze wat er in het cultuurhuis gebeurt naar buiten kunnen doortrekken. Verschillende knotsgekke fantasieën die de buitenkant van het gebouw aantrekkelijker maken voor het jonge publiek werden gebouwd in de maquettes. Tot slot gingen de kinderen aan de slag in House of Time met zaagtoestellen en vijsmachines. Voor iedere speelplek werd een idee in het groot gebouwd met hout.

Het resultaat was te zien tijdens de herfstvakantie. Een nest in de vorm van een muzieknoot en een gitaar als klimmuur voor het Concertgebouw, een basketballende reus Lodewijk samen met zijn paard voor het Gruuthusemuseum en een decor van een schip voor Papageno aan de Stadsschouwburg.

Basisschool Het Kleurenpalet, Sint-Leo Hemelsdaele basisschool Brugge, basisschool Brugge Centrum

 

Dit project gaat door in Brugge in opdracht van Brugge Plus

In samenwerking met Basisschool Het Kleurenpalet, Sint-Leo Hemelsdaele basisschool Brugge en basisschool Brugge Centrum

Cultuurhuizen: Cultuurcentrum Brugge, Musea Brugge, Concertgebouw Brugge, House of Time