TRACE

BRIKL'YOUNG VERBINDT STROOK 

Musea Brugge en de Batterie slaan de handen weer in elkaar en gaan verder met de jongerenwerking van Musea Brugge. 

 

‘It’s only a matter of time’ is de titel van de tentoonstelling van Strook die te zien zal zijn op drie locaties van Musea Brugge: het Groeningemuseum, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de zolder van het middeleeuwse Sint-Janshospitaal. 

De ‘koppen’ die Strook maakt zijn heel kenmerkend voor zijn werk. Grote portretten uit hout dat aangetast is door de tijd. Het is materiaal met een geschiedenis en een eigen verhaal dat hij vindt op zogenaamde non-places: bouwwerven, kraakpanden, en andere plekken. Strook maakt met zijn bijeengesprokkeld hout composities, meestal menselijke figuren. De patina van het materiaal symboliseren de afdruk van de tijd, die littekens nalaat. Zijn werk toont de mens met al zijn verhalen, zijn verleden en geschiedenis.

 

Een kunstenaarspad gemaakt door Briklyoung zal de drie locaties waar er werk van Strook te zien is aan elkaar linken. Tracé verbindt Briklyoung met Strook. Niet door kunstwerken zoals Strook te maken, maar wel door net als Strook op zoek te gaan naar materialen die een verhaal vertellen. Dat zal letterlijk vorm krijgen in een pad of tracé: een kunstinstallatie gemaakt door Briklyoung die het verhaal van elke jongere symboliseert.

 

Wil je meewerken?

  • De Batterie en Musea Brugge zoeken 12 jongeren voor Tracé van Briklyoung.

  • Je bent tussen 16 en 26 jaar.

  • We werken tijdens verschillende ateliers in Brugge, meestal op vrijdagavond.

  • Inschrijven is gratis, maar je engageert je voor een periode vanaf half november tot februari.

  • Noteer de kick-off in je agenda: 13 november.

  • Voorkennis hoeft niet, enkel veel goesting om samen te werken met andere jongeren.

  • Meer info?: contacteer Lieven van Musea Brugge