TRACE

februari-maart 2022

BRIKL'YOUNG VERBINDT STROOK 

Musea Brugge en de Batterie slaan de handen weer in elkaar en gaan verder met de jongerenwerking van Musea Brugge. 

 

‘It’s only a matter of time’ is de titel van de tentoonstelling van Strook die te zien is op drie locaties van Musea Brugge: het Groeningemuseum, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de zolder van het middeleeuwse Sint-Janshospitaal. 

De ‘koppen’ die Strook maakt zijn heel kenmerkend voor zijn werk. Grote portretten uit hout dat aangetast is door de tijd. Het is materiaal met een geschiedenis en een eigen verhaal dat hij vindt op zogenaamde non-places: bouwwerven, kraakpanden, en andere plekken. Strook maakt met zijn bijeengesprokkeld hout composities, meestal menselijke figuren. De patina van het materiaal symboliseren de afdruk van de tijd, die littekens nalaat. Zijn werk toont de mens met al zijn verhalen, zijn verleden en geschiedenis.

 

Een kunstenpad gemaakt door Briklyoung zal de drie locaties waar er werk van Strook te zien is aan elkaar verbinden. Samen met De Batterie gingen de jongeren op zoek naar welke herinneringen hen bijblijven en vormen tot wie ze zijn. Wat houden herinneringen en sporen uit het verleden juist in en wat betekent dat voor hen? Welke sporen en herinneringen zullen wij achterlaten voor de toekomst? Tijdens een tiental ateliers gingen de jongeren aan de slag en experimenteerden met verschillende technieken zoals fotografie, drukpers etc. om de antwoorden op deze vragen visueel vorm te geven. Het eindresultaat? Vier kunstinstallaties op buitenplekken tussen de expolocaties van Strook: namelijk in het Arentshof, de Sint-Janshospitaal site en rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De kunstinstallaties zijn te bezichtigen van 4 maart tot 7 maart en dit steeds van 19u tot 22u.

 

Bekijk hier de website