LETTERGREEP 2015

november 2015 - maart 2016

 

Een grafische ‘coup’ op de Nederlandse taal

35 jongeren uit drie OKAN klassen (Brugge, Gent, Oostende) werden wegwijs gemaakt in hun bibliotheek en gingen op zoek naar een stukje poëzie dat hen aansprak.

3 illustrators leiden hen binnen, in de wereld van illustratie. De deelnemers doorgronden een stukje poëzie en gaven hun verbeelding vorm. In een uitgebreid grafiek atelier, onder begeleiding van de grafische kunstenaars van de Batterie kwamen ze tot zeer verrassende resultaten. Op de inhoud van de tekst wordt een typografisch en grafisch antwoord geboden. Met Lettergreep  worden jongeren die nog niet lang in België wonen, via beelden in contact gebracht met de Nederlandse taal. 
Ze leren de plaatselijke bibliotheek leren kennen en worden op ongedwongen wijze geprikkeld om zich verder te verdiepen in het Nederlands. De gekozen teksten en poëzie, de typografische verwerking en  de grafische illustraties van de deelnemers werden gebundeld in een mooi uitgegeven dichtbundel.

Voor 15 euro heb je de poëziebundel van Lettergreep! Bestellen?

 

Dit project ging door te Brugge - Gent - Oostende met de steun van Het Vlaams Fonds voor de letteren, Het armoedefonds (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) in samenwerking met P&P West Sint Lutgardisinstituut, Onthaalklas TIHF, onthaalklas de Toren van Babel, bibiotheek Kris Lambert Oostende, Hoofdbibliotheek Biekorf Brugge, Bibliotheek Brugse Poort Gent, Klaas Verplancke, Trui Chielens en Martha Verschaffel.