LETTERGREEP 3

november 2018 - december 2018

 

Een grafische ‘coup’ op de Nederlandse taal

Enkele jongeren uit een OKAN klas van de Sint-Bernardusschool Nieuwpoort werden wegwijs gemaakt in de bibliotheek en gingen op zoek naar een stukje poëzie dat hen aansprak.

Een illustrator leidde hen binnen in de wereld van illustratie. De deelnemers doorgronden een stukje poëzie en gaven hun verbeelding vorm.

In een uitgebreid grafiek atelier, onder begeleiding van de grafische kunstenaars van de Batterie kwamen ze tot zeer verrassende resultaten. Op de inhoud van de tekst wordt een typografisch en grafisch antwoord geboden. Met Lettergreep worden jongeren die nog niet lang in België wonen, via beelden in contact gebracht met de Nederlandse taal. 
Ze leren de plaatselijke bibliotheek kennen en worden op ongedwongen wijze geprikkeld om zich verder te verdiepen in het Nederlands. De gekozen teksten en poëzie, de typografische verwerking en de grafische illustraties van de deelnemers werden gepresenteerd in een expo in de bibliotheek.

 

 

 

Dit project ging door te Nieuwpoort met de steun van het Vlaams Fonds voor de letteren. Een samenwerking met de Openbare Bibliotheek Nieuwpoort, Sint-Bernardusschool Nieuwpoort, (W)Integratie en Sociaal huis Nieuwpoort.